11.ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI


2018 yılı itibariyle 11.si gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları bu yıl, 1 Nisan - 12 Mayıs tarihleri arasında 41 ülke 75 şehirde gerçekleşecek ve buluşmanın Final Programı 12 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezinde yapılacaktır.

Ülkeler arası kardeşlik köprüleri kurması yönüyle bütün dünyada örnek gösterilen buluşmamızın bu yıl ki temasını "Onlarca Renk, Yüzlerce Kültür, Dünya Beşten Büyüktür" olarak belirledik. Buluşmamızın amacı kardeş coğrafyaları bir araya getirirken kültürel bağları hem sağlamlaştırmak hem de yenilerini inşa etmek.

Bu buluşmalar sayesinde dünyanın dört bir yanından öğrenim görmek için Türkiye'ye ve Şehrimize gelen uluslararası öğrenciler hem kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacak hem de başka kültürleri tanıma imkânı elde edecekler.

Dünya genelinde UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) koordinesinde gerçekleşen etkinlikler, Türkiye'de UDEF'e bağlı 27 Dernekle 27 farklı şehir ve 30 farklı noktada icra edilmektedir. Yurtdışında ise partner kuruluşlar ve Türkiye mezunlarının katkıları ile 40 farklı ülkede de Türkiye de olduğu gibi "Dünya Beşten Büyüktür" temasıyla gerçekleştirilmektedir.

Konya'da İki Doğu İki Batı Uluslararası öğrenci Derneğinin organize ettiği etkinlik, Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yapılmaktadır. "Onlarca Renk, Yüzlerce Kültür, Dünya Beşten Büyüktür" temalı Uluslararası Öğrenci Buluşması 5-6 Mayıs Tarihlerinde Konya Kılıçaslan Şehir Meydanında olacaktır.

Programın Konya etabı (5-6 Mayıs tarihlerinde) 2 gün sürecek olup Konya'da öğrenim gören 90'ı aşkın ülkeden 4 bin uluslararası öğrencinin, Konyalılarla buluşmasını ve tanışmasını sağlayacaktır.

İki Doğu İki Batı Derneği çatısı altında görev alan 60 farklı ülkeden 600 uluslararası öğrencimiz şehir meydanına kurulacak çadırlarda, kendi ülkelerine ait kültürel ürünlerini sergileyecek ve gelen tüm misafirleriyle Türkçe konuşarak ülkesi ve kültürü hakkında bilgilerini paylaşacaktır.

Öğrenci Buluşmalarının ilgiyle takip edilen bir başka etkinliği ise sahne gösterileridir. Asya'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Balkanlar'a kadar geniş bir coğrafyadan Konya'ya eğitim öğretim için gelen öğrencilerimiz, kendi kültürlerini yansıtan, şiir, şarkı, dans, tiyatro türlerinde gösterileriler yapacaktır.

Buluşmamızı bu yıl da Konya Kılıçaslan Şehir meydanında 5-6 Mayıs Tarihlerinde gerçekleştiriyoruz. Tüm halkımızı 5-6 Mayıs'ta Şehir meydanında Dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerimizi tanımaya, onların kültürlerini, folklor gösterilerini, mutfaklarına ait farklı tatları denemeye ve en önemlisi ümmetle kardeş olmaya davet ediyoruz.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı

Murat Arslan

Yurt içinde ve Yurt dışında yapılan Program detaylarına aşağıdaki linklerden ulaşılabilirsiniz.

 http://uluslararasiogrencibulusmasi.com/

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar