Aliya İzzetbegoviç, adını taşıyan camide anılacak


​"Batı" 92'de Bosna'da Öldü

Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 12. Yıldönümünde adını taşıyan camide düzenlenecek "Aliya İzzetbegoviç Fikirleri ve Hayatı" konulu konferans ile anılacak.

 

Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 12. Yıldönümünde kendi adını taşıyan camide düzenlenecek "Aliya İzzetbegoviç Fikirleri ve Hayatı" konulu konferans ile anılacak. Aliya İzzetbegoviç Camii Güzelleştirme ve İmar Derneğince düzenlenen program çerçevesinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans, 23 Ekim 2015 Cuma günü Aliya İzzetbegoviç Camiinde yatsı namazının ardından gerçekleştirilecek. Bosna-Hersek'ten misafirlerin de katılacağı programda katılımcılara aşure ikramında da bulunulacak.

 

"Bilge Kral" Adıyla Anılacak

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı'yı makamında ziyaret eden, Aliya İzzetbegoviç Camii Güzelleştirme ve İmar Derneği Başkanı İbrahim Günay, anma programıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Günay, Aliya İzzetbegoviç'in önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, Bosna Hersek'in bağımsızlığında kilit rol üstlendiğini ve uluslararası toplum tarafından ülkenin bağımsızlığının desteklemesi için çok çaba sarf ettiğini ifade etti. Günay, "Hayatı boyunca karşılaştığı tüm zorluklara rağmen Bosna Hersek'i bağımsız bir devlet yapmayı başaran, en zor dönemlerde dahi halkın bir baba gibi etrafında kenetlendiği "Bilge Kral" Aliya İzzetbegoviç'i vefatının 12'inci yıl dönümünde anmak, onun bilge kişiliğini, öğretilerini, hayatını gelecek nesillere aktarmak amacıyla böyle bir program tertip ettiklerini" söyledi.

 

Camilerde Sosyalleşme Alanı

Günay, camilerin sadece ibadethane olarak görülmesinin yanlış olduğunu, insanlar arasında sosyal etkileşimi artıracak etkinliklerin camilerde de düzenlenebileceğini vurgulayarak, Konya'da ilk kez gerçekleştirilen bu tür panel, konferans, sempozyum gibi organizasyonların yaygınlaştırılmasıyla camilerin de çok güzel sosyalleşme alanları olabileceğini sözlerine ekledi.

 

"Batı" 92'de Bosna'da Öldü

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ise konuşmasında, Aliya İzzetbegoviç'in doğuyu ve batıyı en iyi bilen adam unvanına sahip olduğunu ifade ederek, "Batıdan medet umanlar bilsinler ki "Batı" 92'de Bosna'da öldü" dedi. Paslı, "Bilge Kral'ın sesinin tüm tonlarıyla insanlığı ikaz ettiğini, dolayısıyla adının yer aldığı camide bu değerli şahsiyeti anlama çabasının her türlü desteği hak ettiğini de" sözlerine ekledi.

 

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar